Mnoge platforme nude vam besplatnu izradu web stranice što ima svoje prednosti i mane. ovdje vam donosimo dvije najpoznatije i najkorištenije, a ti su WordPress i Blogger. Jednostavni, pristupačni, popularni.

1. Napravite besplatnu web stranicu s WordPress.com
WordPress jedna je od vodećih internetskih platformi koje se mogu koristiti za izradu besplatne web stranice. Izrada web stranice na WordPressu jednostavan je zadatak koji se može dovršiti čak i ako nemate predznanja o kodiranju. Imaju jednostavne teme za povlačenje i ispuštanje koje se mogu koristiti za prilagodbu vaše web stranice onoj koju ste oduvijek željeli. Osim toga, web stranice koje se ovdje hostiraju ne moraju se plaćati jer imaju besplatan plan s kojim možete započeti dok ciljate na kasnije nadogradnju kako vaše poslovanje raste.

Da biste započeli s izradom web stranice od nule na WordPressu, najprije morate registrirati račun. To se može učiniti pretraživanjem riječi WordPress u vašem pregledniku. Bit ćete preusmjereni na stranicu koja će vam dati upite za registraciju. Registrirajte se za ovaj račun pomoću svoje e -pošte, a zatim potvrdite registraciju potvrđujući e -poruku da će vam poslati pristiglu poštu. S postavljenim računom odaberite naziv domene koji ćete koristiti za svoju web stranicu. Naziv domene je vaša adresa na mreži, poput neštonekinaziv.com. Budući da je ovo besplatna web stranica koja se nalazi na WordPressu, na adresi vaše web stranice imat će proširenje .wordpress.com. Odaberite naziv svoje web stranice koji će posjetitelji vidjeti čim učitaju vašu početnu stranicu. Zatim možete prijeći na postavke i prilagoditi svoju web stranicu pomoću bilo koje od dostupnih tema.

Ovaj besplatni plan, međutim, ima neka ograničenja koja se mogu riješiti nadogradnjom na premium paket. Među nedostacima je; nećete moći koristiti prilagođene dodatke na svojoj web stranici. Osim toga, nećete moći postaviti trgovinu e-trgovine na svojoj web lokaciji. S obzirom da je internetsko poslovanje trenutno u trendu, ovo nije najbolji način za to.

kako napraviti

2. Izradite besplatnu web stranicu s Blogger.com
Blogger vodi Google te je vrlo jednostavan za izradu internet stranice. Posjedovanje vaše web stranice ovdje jamči da imate stabilnu web stranicu koja neće uzrokovati glavobolju, pogotovo ako prvi put postavljate svoj blog ili web stranicu.

Da biste postavili svoju besplatnu web stranicu, idite u svoj preglednik i pretražite Blogger. Bit ćete preusmjereni na početnu stranicu Bloggera klikom na vezu. Ovdje će se od vas tražiti da se prijavite sa svojim Google računom. U slučaju da ga nemate, preporučuje se da ga prvo postavite prije odlaska na početnu stranicu Bloggera. Nakon što se prijavite, na ekranu ćete vidjeti nekoliko blogova. Ovo su druge web stranice koje su ljudi postavili na ovoj platformi. Za početak trebate kliknuti na mogućnost stvaranja bloga.

Odavde odaberite koji će biti naziv vaše domene, u ovom slučaju naziv vašeg bloga. Opći savjet kada to radite je da izbjegavate koristiti svoje ime kao naziv domene, posebno ako kasnije želite komercijalizirati web stranicu. Nakon što postavite naziv domene, vaš će vam blog biti ponuđen sa zadanom temom za Blogger. Možete se pomaknuti do opcije postavki kako biste web mjesto prilagodili kako želite. Uvijek se preporučuje da promijenite zadanu temu koja dolazi s web lokacijom nakon što je postavite. Blogger vam daje prednost unovčavanja vašeg bloga putem AdSense -a, čak i ako je to besplatna verzija. No, baš kao i WordPress gore, ova besplatna verzija neće vam dopustiti dodavanje prilagođenih dodataka ili pokretanje trgovine e-trgovine.

Tags: