Kako astrologija utječe na život svakog pojedinca i je li tome uopće tako? Život i astrologija, koliko su međusobno povezane?
Mnogo govori i izjava C. G. Junga o tome da može početi život ispočetka da bi se bavio najviše upravo astrologijom koju je pomno proučavao.
“Sa priličnom sigurnošću može se očekivati da će određena psihološka situacija, dobro definirana, biti popraćena analognom astrološkom konfiguracijom. Astrologija se sastoji od simboličkih konfiguracija kolektivnog nesvjesnog, što je glavna tema psihologije: *planeti* su bogovi, simboli moći nesvjesnog” – Carl G. Jung
Poznat je doprinos Junga psihoanalizi općenito te doprinos u liječenju psihičkih poremećaja tako da ova grana ezoterije nije tek jedna od mnogih tehnika predviđanja budućnosti i analiziranja života kako intividue tako i cijelih naroda.
Planetarno kretanje utječe na naše svakodnevne živote tako da ste sigurno osjetili da ima nešto u vama što prepoznaje povezanost vašeg bića s univerzumom i kretanjima u njemu. Medij ili vidovita osoba je izraz koji se koristi u području alterative i parapsihologije a koji se odnosi na sposobnost percipiranja stvari koje su skrivene uobičajenim osjetilima kroz sredstva za dodatnu osjetilng opažanja. Također je tu i korištenje drugih tehnika kao što je daljinsko očitavanje, divinacija i puno više. Iako se pojam astrologija definira kao proučavanje odnosa između ljudi, planeta, astroloških kuća i događanja na zemlji, a osobito kretanje planeta i to kako utječu na nas i naše svakodnevno življenje. Astrologija opisuje život osobe, događanja, karakteristike pojedinca i druge fenomene. Psihička astrologija odnosi se na aspekte života koji ne utječe samo na neku odluku u pogledu ljubavi ili poslova već ona prikazuje i upućuje na cjelokupnost života pojedinca ili cijelog jednog naroda i duhovnog i psihičkog stanja. Danas mnogi ljudi koriste astrologiju za posao, ljubav, te razna druga područja. Astrologija je metoda predviđanja događaja na temelju pretpostavke nebeskih tijela posebno planeta, mjeseca, sunca i čak zvijezda.
Sa površne psihičke strane, opsjednuti našim fizičkim osjetilnim svijetom često nismo svjesni prisutnosti duha koji nas prati kroz naš svakodnevni život. Naša osjetila će pokupiti mirise i zvukove, a možda čak i vidjeti stvari – i sve to spada u logičko razmišljanje. Ipak, ponekad dovodimo u pitanje relevantnost ovih stvari koje zapažamo i proživljavamo. Astrologija čini ogroman utjecaj na svakoga, iako mnogi ne vjeruju i ne prihvaćaju egzaktnost astrologije te je u neznanju odbacuju kao što se mnogo toga odbacuje prije nego što se spozna. No istina je da utječe na naše živote na mnogo načina, kao što je komuniciranje s elementarnim duhovima i ljubavnim vezama kao i drugim poveznicama. Ako pogrešno koristimo astrološku simboliku sreća, nesreća i deluzije o životu događaju se onima koji neupućeni idu pogrešnim putovima.
Kako smo prije svega duhovna bića, pa tek onda fizička, tako treba obratiti pažnju na fenomen astrologije i njezino tumačenje djelovanja raznih aspekata na naš život: položaj planeta u određenom trenutku, astrološke kuće, egzaktni horoskop i još mnogo toga. Naš svijet je prije svega unutarnji svijet, pa tek onda fizički, vanjski koji svaki dan gledamo i najviše na njega obraćamo pažnju udaljujući se tako od srži bića, duše od koje smo sazdani.
Precizna i znanstvena, astrologija se ne poigrava sa “možda” već ide na ono što je sigurno.
Shvatiti to u našim životima je od presudne važnosti prije nego odbacimo ono što nismo spoznali već tek tako čuli ponešto iz druge ruke.

 

Tags: